Voor 16.00 besteld, morgen in huis
Veilig en duurzaam product
Gratis levering binnen Nederland
FSC
0
0
Voor 16.00 besteld, morgen in huis
Veilig en duurzaam product
Gratis levering binnen Nederland

19 april 2023

Babyshower organiseren

Een babyshower is een feest dat georganiseerd wordt ter ere van een zwangere vrouw en haar ongeboren baby. Tijdens een babyshower worden cadeaus gegeven aan de aanstaande moeder, natuurlijk worden er veelal cadeaus gegeven die bedoeld zijn voor de baby. Het is een traditie die overgewaaid is uit de Verenigde Staten en de laatste jaren ook steeds populairder wordt in Nederland.

Maar een babyshower is veel meer dan alleen het geven van cadeautjes. Het is een moment om de aanstaande moeder te verwennen en haar lekker te laten ontspannen voordat de baby geboren wordt. Tijdens een babyshower kun je samen babyshower spelletjes spelen, babyvoeding maken en proeven en vooral gezellig bijpraten over de zwangerschap en alles wat daarmee te maken heeft.

Een babyshower wordt meestal georganiseerd in de laatste maanden van de zwangerschap, wanneer de moeder bijna met zwangerschapsverlof gaat. Het feest wordt vaak georganiseerd door vriendinnen of familieleden van de zwangere vrouw. Het is een leuke manier om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten en haar te laten ontspannen tijdens de zwangerschaptip; vaak wordt de babyshower gehouden in de laatste maanden van de zwangerschap. Houd er dus rekening mee dat deze niet al te lang duurt. Vaak wordt er aanbevolen om deze maximaal 2 à 3 uur te laten duren. Wordt de aanstaande moeder moe en merk je dit? Stel voor dat iedereen alvast lekker naar huis gaat.

Tijdens een babyshower kunnen verschillende babyshower activiteiten plaatsvinden, zoals het spelen van spelletjes, het maken van babyvoeding of het schrijven van advieskaarten voor de aanstaande moeder. Ook worden er vaak hapjes en drankjes geserveerd en kan er natuurlijk uitgebreid worden gepraat over de zwangerschap en alles wat daarmee te maken heeft.

taart en hapjes op versierde tafel voor babyshower

Het leuke aan een babyshower is dat het een feest is dat je kunt aanpassen aan de wensen van de aanstaande moeder. Of je nu kiest voor een intieme bijeenkomst met je beste vriendinnen of een grootschalig feest met de hele familie, het belangrijkste is dat het feest past bij de persoonlijkheid van de aanstaande moeder.

Als je van plan bent om een babyshower te organiseren, vergeet dan niet om de aanstaande moeder te betrekken bij de organisatie. Zo weet je zeker dat het feest helemaal naar haar wens is en kun je rekening houden met haar eventuele dieetwensen of allergieën.

Betekenis babyshower

De betekenis van een babyshower is om de aanstaande moeder te eren en te vieren dat er binnenkort een nieuw leven geboren wordt. Het is een traditie waarbij familie en vrienden samenkomen om de zwangerschap en het aanstaande moederschap te vieren en cadeaus te geven aan de aanstaande moeder en de baby.

Daarnaast is het ook een moment om de aanstaande moeder te steunen en haar gerust te stellen dat ze niet alleen is tijdens deze bijzondere periode in haar leven. De babyshower kan ook een mooie gelegenheid zijn om herinneringen op te halen en advies te geven aan de aanstaande moeder van ervaren moeders.

Traditie en oorsprong van babyshower

De babyshower is een traditie die zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en Canada. Het is ontstaan in de jaren 40 en 50 van de twintigste eeuw als een manier om aanstaande moeders te ondersteunen en te helpen bij het voorbereiden op de komst van de baby.

De babyshower was oorspronkelijk bedoeld om cadeaus te geven aan de aanstaande moeder om haar te helpen bij het opzetten van de babyuitzet. Dit waren vaak praktische cadeaus zoals luiers, babykleding en babyvoeding. In de loop der jaren zijn de cadeaus echter steeds meer gevarieerd en persoonlijk geworden.

De traditie van de babyshower heeft zich verspreid over de hele wereld en wordt nu in veel verschillende landen gevierd. In sommige landen, zoals India, Pakistan en Zuid-Amerikaanse landen, wordt de traditie van de babyshower aangepast aan de lokale cultuur en gewoonten.

De babyshower is inmiddels een bekende traditie geworden en veel vrouwen vinden het leuk om er een te organiseren. Het is een mooie gelegenheid om de aanstaande moeder te eren en te vieren en haar te laten weten dat ze niet alleen is tijdens deze bijzondere periode in haar leven.

Een babyshower organiseren voor een vriendin

Het organiseren van een babyshower kan een hele klus zijn, maar als je het goed aanpakt, kan het een onvergetelijke ervaring worden. Het begint allemaal met het bepalen van de gastenlijst en de locatie. Wil je een intiem feestje thuis houden of ga je voor een grootschalige viering in een gehuurde locatie?

Vervolgens is het belangrijk om na te denken over de decoratie, de spelletjes en het eten en drinken. Een babyshower is vaak gericht op de baby, dus zorg voor schattige decoratie en maak het eten en drinken zoet en feestelijk.

Maar het allerbelangrijkste is dat je de aanstaande moeder centraal stelt en ervoor zorgt dat zij zich helemaal op haar gemak voelt. Betrek haar bij de organisatie en houd rekening met haar wensen en voorkeuren. Zo creëer je een persoonlijke en onvergetelijke ervaring voor haar en haar gasten.

Het organiseren van een babyshower kan een uitdaging zijn, maar het is zeker de moeite waard. Het is een moment om te genieten van het gezelschap van vriendinnen en familieleden en om de zwangerschap te vieren. Dus ga ervoor en maak er een feest van om nooit te vergeten!

Met welk budget rekening houden voor een babyshower?

Het budget voor een babyshower kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal gasten, de locatie, het eten en drinken en de decoratie. Over het algemeen kun je een babyshower organiseren met een budget van ongeveer €100 tot €300.

Als je een kleinere babyshower wilt organiseren met bijvoorbeeld alleen familie en goede vriendinnen, kun je dit meestal doen met een budget van ongeveer €100 tot €150. Je kunt ervoor kiezen om het thuis te houden, zelf eten en drinken te maken en de decoratie simpel te houden.

Als je een grotere babyshower wilt organiseren op een gehuurde locatie, kun je rekenen op een budget van ongeveer €200 tot €300. Hierbij kun je denken aan de huur van een zaal, catering, decoratie en eventueel spelletjes en activiteiten.

Uiteindelijk is het belangrijk om het budget af te stemmen op jouw wensen en mogelijkheden. Overleg met de aanstaande moeder en bepaal samen wat het beste past bij haar en haar gasten. Zo creëer je een babyshower die zowel feestelijk als betaalbaar is!

Wat is het beste moment om een babyshower te organiseren?

Het beste moment om een babyshower te vieren is meestal rond de 7e maand van de zwangerschap. Op dit moment is de aanstaande moeder vaak nog fit en energiek genoeg om van het feest te genieten, maar is de kans op vroegtijdige bevalling ook niet meer zo groot.

Daarnaast is het ook handig om de babyshower te plannen op een moment dat de belangrijkste gasten, zoals familieleden en vriendinnen, aanwezig kunnen zijn. Zorg ervoor dat je tijdig de gasten uitnodigt, zodat ze de datum kunnen vrijhouden in hun agenda.

Sommige aanstaande moeders kiezen er echter voor om de babyshower na de bevalling te houden. Op deze manier kan de baby ook aanwezig zijn en kan iedereen meteen kennismaken met de nieuwe wereldburger. Dit kan ook een leuk idee zijn, maar houd er wel rekening mee dat de moeder misschien nog niet fit genoeg is om een feestje te geven en dat het voor de gasten soms lastiger kan zijn om een geschikt moment te vinden.

zwangere vrouw met handen op buik tijdens babyshower

Wie nodig je uit voor de babyshower?

Bij het opstellen van de gastenlijst voor een babyshower zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. Het is gebruikelijk om vriendinnen, familieleden en collega's van de aanstaande moeder uit te nodigen. Maar uiteindelijk is het belangrijk om de wensen van de moeder te respecteren en haar te betrekken bij het samenstellen van de gastenlijst.

Hieronder volgen een aantal tips om de gastenlijst voor een babyshower samen te stellen:

 1. Bespreek met de aanstaande moeder wie zij graag zou willen uitnodigen en maak samen een lijst.
 2. Maak onderscheid tussen 'must-invite' gasten en 'nice-to-have' gasten. De 'must-invite' gasten zijn degenen die de aanstaande moeder het liefst op haar babyshower wil hebben.
 3. Houd rekening met de grootte van de locatie en het budget. Zorg ervoor dat je niet te veel mensen uitnodigt, zodat de babyshower niet te druk wordt en er genoeg ruimte en eten is voor iedereen.
 4. Overweeg om een co-host of een groepje vriendinnen te vragen om te helpen bij het opstellen van de gastenlijst en bij het organiseren van de babyshower. Dit kan de aanstaande moeder wat ontlasten en zorgen voor een leukere en gevarieerde gastenlijst.

Bij het opstellen van de gastenlijst voor een babyshower is het belangrijk om de wensen van de aanstaande moeder te respecteren en rekening te houden met de grootte van de locatie en het budget. Bespreek het samen en vraag eventueel hulp aan een co-host of groepje vriendinnen om tot een leuke en gevarieerde gastenlijst te komen. 

Babyshower versiering - waar moet je op letten?

Bij het kiezen van Babyshower versiering zijn er verschillende elementen om rekening mee te houden. Hier zijn enkele ideeën waar je aan kunt denken: 

 1. Kleurenschema: Overweeg om een kleurenschema te kiezen dat past bij het geslacht van de baby (als dit bekend is), of kies een neutrale kleurenschema. Denk aan pasteltinten zoals lichtblauw, roze, groen en geel.
 2. Thema: Overweeg om een thema te kiezen dat past bij de interesses van de aanstaande moeder. Het kan bijvoorbeeld een specifiek dier, een boek of een film zijn. Een populair thema is bijvoorbeeld 'Twinkle Twinkle Little Star'.
 3. Ballonnen: Ballonnen zijn een eenvoudige en goedkope manier om de ruimte te versieren. Overweeg om ballonnen in verschillende kleuren en maten te gebruiken om een feestelijke sfeer te creëren.
 4. Bloemen: Verse bloemen zijn een mooie toevoeging aan de decoratie en kunnen helpen om de ruimte op te fleuren. Kies bloemen die passen bij het kleurenschema van de Babyshower.
 5. Tafeldecoratie: Versier de tafel met een tafelkleed, servetten en decoraties die passen bij het gekozen kleurenschema en/of thema. Overweeg om persoonlijke elementen toe te voegen, zoals foto's van de aanstaande moeder en haar partner.
 6. Banners en slingers: Hang banners en slingers op die passen bij het gekozen kleurenschema en/of thema. Dit kan helpen om de ruimte op te vullen en een feestelijke sfeer te creëren.
 7. DIY decoratie: Overweeg om zelf decoraties te maken, zoals pompons, slingers en banners. Dit kan helpen om de kosten te drukken en geeft een persoonlijk tintje aan de decoratie.

Bij het kiezen van Babyshower versiering is het belangrijk om te onthouden dat het vooral gaat om het creëren van een feestelijke sfeer en het vieren van de aanstaande moeder en de komst van de baby. Kies decoraties die passen bij de persoonlijke smaak van de aanstaande moeder en zorg ervoor dat het een dag wordt om nooit te vergeten.

Hoe plan je een babyshower

Het plannen van een babyshower kan een uitdagende taak zijn, maar met een goede planning en organisatie kun je ervoor zorgen dat het een succes wordt. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen bij het plannen van een babyshower:

 1. Stel een budget vast
 2. Kies een datum en tijd
 3. Kies een gastenlijst
 4. Kies een locatie
 5. Kies een thema
 6. Plan de activiteiten
 7. Bestel eten en drinken
 8. Versier de ruimte
 9. Maak een checklist

Met deze tips van Boosterme ben je klaar om een fantastische babyshower te organiseren! Vergeet niet om te genieten van het feest en het vieren van de aankomende baby. Of je nu kiest voor een intieme bijeenkomst of een groot feest, het belangrijkste is om de aanstaande moeder te laten voelen hoe bijzonder ze is en haar te laten weten dat ze omringd wordt door liefde en steun.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »